Le Marche – Italië, maar dan in één regio

 

Le Marche – Italië, maar dan in één regio

Toen wij de regio Le Marche voor het eerst bezochten – nu 10 jaar geleden- , werden we op slag verliefd. De natuur is adembenemend en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Omdat Le Marche nog niet is ontdekt door het massatoerisme, proef je hier het pure Italië.
In het hart van Italië vind je de prachtige, groene regio Le Marche. Aan de oostkant grenst de regio aan de Adriatische Zee en in de binnenlanden vind je prachtige natuur, uitgestrekte wijnvelden en bijzondere steden en dorpjes die je hart sneller doen kloppen. Ga je mee op ontdekkingstocht in Le Marche?
Op het platteland van Le Marche, tussen zonnebloemen, olijfbomen, graanvelden en druivenranken liggen onze twee huizen Casa Torre en Casa alla Vigna.
Le Marche is een fantastische, gelukkig nog vrij onbekende en daardoor ongerepte regio waar je tal van mooie, pittoreske dorpjes kunt ontdekken. Casa Torre ligt net buiten Ostra en Casa alla Vigna dichtbij Corinaldo, beiden in de provincie Ancona. Het zijn dorpjes waar je nog heerlijk rustig kunt genieten van het Italiaanse leven!

Erop uit!

Buiten mooie dorpjes en steden bezoeken kan je ook naar het strand of het stuwmeer, wandelen in de vele natuurparken en de eerste bergtopjes beklimmen van de Appenijnen. Een bezoekje aan het bedevaartsoord Loreto bijvoorbeeld is zeker de moeite waard, maar ook het natuurpark Gola della Rossa met de beroemde Grotte di Frasassi, de wonderschone natuur en vergezichten vanaf de Monte Murano, Monte Catria, Monte Nerone of de Monte Vicino, de mooie oude steden Urbino en Ascoli Piceno, de stranden van Sirolo, Numana en Porto Novo…. Kortom te veel om hier allemaal even op te noemen.
In het recent verschenen boek Le Marche – Ongekend mooi stelt de schrijver Evert de Rooij acht routes voor in de noordelijke provincies Pesaro/Urbino en Ancona. Dit boek ligt in de kast van Casa Torre en als gast kan je van zijn tips genieten en de plekken ontdekken die je tijdens je vakantie in Le Marche niet links mag laten liggen. In de komende tijd zal ik zeker nog enkele tips hier verder uitdiepen. Zie ook mijn blog over een bezoekje aan de mooie Romeinse badplaats Senigallia met boulevard (ongeveer 10-15 km van Casa Torre en Casa alla Vigna verwijderd).
Naast deze bezienswaardigheden moet je zeker niet vergeten een aantal wijnhuizen te bezoeken en uiteraard de streekwijnen te proeven! Vergeet ook niet een avondje uit in een van de restaurants van de regio, die over het algemeen zeer goede kwaliteit eten serveren dat nog heel betaalbaar is.
Onze tips en de tips van onze gasten vind je in het gastenboek, de informatie map op tafel en op de prikborden in beide keukens van Casa Torre en Casa alla Vigna.
In onze (komende) blogs hopen wij onze (toekomstige) gasten al vast meer informatie te geven over Le Marche, onze huizen, onze tips en ook onze belevenissen in deze schitterende regio om zo ons enthousiasme te delen en vooral al wat voorpret te kunnen geven voor de vakantie.